Probleem nummer 1

In mijn recent verschenen publicatie ‘The modern Consumer, cause and remedy for the ecological crisis’ beschrijf ik een methode om problemen te categoriseren. Er zijn massa’s problemen in de wereld en vele zijn urgent. Een lijst van grote problemen telt tienduizenden onderwerpen.
Niet alle problemen kunnen de aandacht krijgen die ze misschien verdienen en bepaalde onderwerpen zouden hogere prioriteit moeten krijgen. Ik laat een manier zien om de echt grote en dringende problemen te identificeren en te selecteren.
Waar ik in deze studie op uit kom zijn ecologische problemen: ‘klimaat’, ‘biodiversiteit’ en ‘vergiftiging van het leefmilieu’. De argumentatie daarvoor beschrijf ik uitgebreid.
Toch steekt er één probleem boven alle andere uit, vanwege omvang, ernst en toekomste ontwikkeling. Volgens de wetenschap hebben wij, 5 miljard consumenten, nog maar zo’n 6 jaar om gezamenlijk de oorzaken van het probleem aan te pakken. Daarmee is het zeker niet opgelost, maar kan de grootste schade vermeden worden. Ik schaar dit onderwerp daarom onder de noemer ‘buiten-categorie’.
Zolang dit probleem wordt gezien als ‘een van de vele’ en niet de absolute voorrang krijgt die nodig is om het beheersbaar te houden, stevenen we af op een ramp van ongekende proporties, waarvan vooral onze kinderen en kleinkinderen de gevolgen van zullen ondervinden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *